Aangenaam

Mijn naam is Suzan Steijger-de Bruijn en ik ben gediplomeerd Paraveterinair en eigenaar /oprichtster van "DierenHulp aan Huis". Ruim 20 jaar lang heb ik gewerkt als rechterhand van dierenartsen en chirurgen bij verschillende klinieken.

Daarnaast ben ik docent op verschillende diergerelateerde opleidingen zoals Dierverzorging en Paraveterinair. Dit is op MBO niveau. Ik leg examens af en ben assessor tijdens de praktijkexamens.

 

 

Ik sta voor duidelijkheid, professionaliteit, rust en jouw dier!

Dieren kunnen niet voor zichzelf zorgen, die taak is voor ons! En die neem ik zeer serieus. En als je het goed doet, krijg je er een hoop liefde voor terug..

Alles is mogelijk voor uw dier(en). We kijken samen naar de mogelijkheden en maken daar een passend plan voor. Ik probeer altijd duidelijk en transparant te zijn, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. 

"They need to be loved, nursed and treasured !!"

Mijn naam is Kenlly van der Pas en ik ben een gediplomeerde Pro Dog Trainer. 

Ik heb de opleiding paraveterinair op AERES MBO in Barneveld afgerond. Na het afronden van deze opleiding, was het tijd om een ander pad te volgen. De zoektocht begon; opleidingen gestart en weer gestopt, veel gereisd en uiteindelijk bij de opleiding Culturele & Maatschappelijke Vorming op de HvA neergestreken, afgerond en weer verder. 

 

Zelf heb ik twee viervoetige kindjes; Noor & Freek. Noor is een Spaanse Podenco kruising, teefje van ongeveer 4 jaar oud. Noor hebben wij 2 jaar geleden geadopteerd uit het asiel in Spanje waar ik heb stage gelopen, een echte Koekenbakker. Noor is een erg onzeker en bang hondje. Vind mensen ontzettend spannend en wij werken veel met haar aan haar zelfvertrouwen. 

Freek is een Portugese Podenco kruising en sinds vorig jaar bij ons. Freek is een stoere vent, die nog veel moet leren en zijn onzekerheid uit naar andere honden in de vorm van wegblaffen en nog stoerder doen. Naar mensen toe is hij erg lief en rustig.

 

Door Freek en Noor zijn wij opzoek gegaan naar een trainingsmethode die zowel bij onze honden past, als bij onze eigen persoonlijkheid. Via een locale hondenschool maakte ik kennis met de trainingsmethode van Absolute Dogs. De methodiek die staat voor verbinding en wederzijds respect tussen jou en je hond. Door deze methode wordt de band tussen mij en mijn honden iedere dag sterker en is het bijbehorende ‘ongewenste’ gedrag een stuk minder geworden. Vorig jaar heb ik opleiding Pro Dog Training gevolgd en afgerond en geef ik les bij onder andere hondenschool Happy2gether in Hillegom.

Wat is een Paraveterinair?

 

Een gediplomeerd Paraveterinair is iemand die een dierenarts ondersteunt bij diens werkzaamheden en die zelfstandig medische handelingen uitvoert bij dieren. U kunt de erkenning vinden in het CIBG register voor Diergeneeskunde. Bij sommige praktijken doet een dierenarts-assistente de baliewerkzaamheden en de administratie. Een Paraveterinair werkt ook achter de schermen, in het laboratorium, in de operatiekamer en heeft zelfs eigen afspraken.

 

Paraveterinairen hebben licentie tot de volgende handelingen:

 

* Assisteren van de dierenarts tijdens spreekuren (onder meer het prepareren van medicijnen en het vasthouden van de dieren)

 

* Assisteren van de dierenarts in de operatiekamer, begeleiding van de anesthesie en het monitoren van de patient.

 

* Assisteren van de dierenarts bij het maken van echo's en echoscopieën

 

* Het maken van rontgenfoto's zodat de dierenarts deze goed kan beoordelen.

 

* Ontvangen van eigenaren of verzorgers van het dier aan de balie en vaststellen van de medische behoefte van het bewuste dier

 

* Informeren van eigenaren of verzorgers over de behandeling en de toestand van het dier

 

* Verlenen van eerste hulp bij afwezigheid van de dierenarts

 

* Toedienen van anesthesie bij dieren

 

* Zelfstandig verrichten van medische handelingen bij dieren, bijvoorbeeld bloedprikken, gebitten saneren, infuus aanleggen, nagels knippen, injecties toedienen

 

* Desinfecteren en reinigen van operatieruimten en materialen

 

* Verrichten van baliewerkzaamheden (bijvoorbeeld de telefoon aannemen, afspraken noteren en bijhouden van dossiers)

 

* Verzorgen en voeren van aanwezige dieren

 

* Uitvoeren van laboratoriumwerkzaamheden (bijvoorbeeld faeces-, urine- en bloedonderzoek en het afnemen en verzenden van monsters)

 

* Bestellen van instrumenten en medicijnen bij leveranciers

 

* Bestelde medicijnen klaarzetten voor klanten