Aangenaam

Mijn naam is Suzan Steijger-de Bruijn en ik ben gediplomeerd Paraveterinair. Deze opleiding heb ik in 2002 afgerond. Bijna 20 jaar lang werk ik al als rechterhand van dierenartsen en chirurgen bij verschillende klinieken. Ondertussen heb ik talloze cursussen en masterclasses gevolgd zoals; Honden- en kattengedrag, Konijn & Knaagdieren, Anesthesie, Dieetadvies, Apotheekbeheer. In de laatste jaren ben ik manager geweest van een drukke dierenartsenpraktijk in Den Haag. 

Daarnaast ben ik docent op verschillende diergerelateerde opleidingen zoals Dierverzorging en Paraveterinair. Dit is op MBO niveau. Ik leg examens af en ben assessor tijdens de praktijkexamens.

Dieren kunnen niet voor zichzelf zorgen, die taak is voor ons! En die neem ik zeer serieus. En als je het goed doet, krijg je er een hoop liefde voor terug..

Alles is mogelijk voor uw dier(en). We kijken samen naar de mogelijkheden en maken daar een passend plan voor. Ik probeer altijd duidelijk en transparant te zijn, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. 

"They need to be loved, nursed and treasured !!"

Wat is een Paraveterinair?

Een gediplomeerd Paraveterinair is iemand die een dierenarts ondersteunt bij diens werkzaamheden en die zelfstandig medische handelingen uitvoert bij dieren. U kunt de erkenning vinden in het CIBG register voor Diergeneeskunde. Bij sommige praktijken doet een dierenarts-assistente de baliewerkzaamheden en de administratie. Een Paraveterinair werkt ook achter de schermen, in het laboratorium, in de operatiekamer en heeft zelfs eigen afspraken.

Paraveterinairs hebben licentie tot de volgende handelingen:

* Assisteren van de dierenarts tijdens spreekuren (onder meer het prepareren van medicijnen en het vasthouden van de dieren)

* Assisteren van de dierenarts in de operatiekamer, begeleiding van de anesthesie en het monitoren van de patient.

* Assisteren van de dierenarts bij het maken van echo's en echoscopieën

* Het maken van rontgenfoto's zodat de dierenarts deze goed kan beoordelen.

* Ontvangen van eigenaren of verzorgers van het dier aan de balie en vaststellen van de medische behoefte van het bewuste dier

* Informeren van eigenaren of verzorgers over de behandeling en de toestand van het dier

* Verlenen van eerste hulp bij afwezigheid van de dierenarts

* Toedienen van anesthesie bij dieren

* Zelfstandig verrichten van medische handelingen bij dieren, bijvoorbeeld bloedprikken, gebitten saneren, infuus aanleggen, nagels knippen, injecties toedienen

* Desinfecteren en reinigen van operatieruimten en materialen

* Verrichten van baliewerkzaamheden (bijvoorbeeld de telefoon aannemen, afspraken noteren en bijhouden van dossiers)

* Verzorgen en voeren van aanwezige dieren

* Uitvoeren van laboratoriumwerkzaamheden (bijvoorbeeld faeces-, urine- en bloedonderzoek en het afnemen en verzenden van monsters)

* Bestellen van instrumenten en medicijnen bij leveranciers

* Bestelde medicijnen klaarzetten voor klanten