Veterinair Paard

Wonden

 

Wanneer moet er gehecht worden, wanneer is er kans op infectie, moet de wond verbonden worden of moet er iets op gesmeerd worden? Een wond is vaak lastig in te schatten voor eigenaren. Klein betekent niet onschuldig! 

 

De wond kan beoordeeld worden, eventueel schoongemaakt en gedesinfecteerd. Er kan een behandelplan worden opgesteld of u wordt doorverwezen naar een veearts. Indien het ten goede komt aan de wondgenezing, kan het ter plekke verbonden worden of ingesmeerd worden met honingzalf.

Ook de wondgenezing (na incident of operatie) kan worden gecontroleerd voor u.

 

wond verzorging €24,50

(incl materialen + 2 controles)

 

Wondcontrole €9,50

 

Verband aanleggen

 

Een hoefzweer, een peesblessure of een wond die niet vies mag worden… dit soort kwaaltjes hebben soms een stevig en goed (tijdelijk) verband nodig. Verbinden doen we niet alleen om ervoor te zorgen dat de pijn minder wordt, maar vooral ook om het te immobiliseren en te beschermen tegen infectie. Elk hoef-, staart en beenverband kan ter plekke worden aangelegd.

 

€24,50

(incl desinfectie, materialen + 1 controle)

losse verbandwissel €12,95

Medicatie /stappen /koelen

 

Tabletten en spuiten (oraal) kunnen voor u worden toegediend. Dit kan handig zijn wanneer u de hele dag werkt en uw paard moet meerdere keren per dag medicatie krijgen.

 

Ook koelen van benen en stappen aan de hand kan aangevraagd worden. 

 

vanaf €9,50

Alle prijzen zijn excl starttarief van €9,95 en reiskosten (€0,25/km), mail ons uw wensen en u krijgt een offerte op maat.