Gezondheid

Gezondheidszorg en Welzijn

DierenHulp aan Huis kan bij u langskomen voor allerlei handelingen en adviezen. Alles wat met de gezondheid van uw dier te maken heeft, maar zeker ook bij medische gevallen (zie Ziekte & Herstel). Wij ontzorgen, geven advies en begeleiding en hebben opvangmogelijkheden (zie Opvang).

Hieronder staan een aantal mogelijkheden. Staat uw zorgvraag er niet tussen? Mail ons dan uw vraag en u krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Klik op de knop voor meer informatie en prijzen.

Alle prijzen zijn excl starttarief van €14,95 en reiskosten, mail ons uw wensen en u krijgt een offerte op maat.

(Prijzen versie okt 2021)

Gezondheid

Chippen (incl. registratie)
€19,95

Tegenwoordig worden veel diersoorten geindentificeerd door middel van een microchip. Deze wordt geplaatst onder de huid, via een injectie. De chip heeft de grootte van een rijstkorrel en het dier heeft hier geen last van.

Op deze chip staat een nummer, een eigen unieke nummer. Dit nummer moet geregistreerd worden bij een landelijk registratie centrum (NDG, Back Home) waar uw gegevens aan gekoppeld zijn.

Als er geen gegevens op dit identificatie nummer staan, heeft een chip geen zin. Door deze gegevens kan een vermist dier terug gebracht worden naar de eigenaar. Zodra de chip geplaatst is, doen we direct de registratie. U kunt zelf aangeven welke gegevens van u openbaar mogen staan.

Nagels knippen
€14,80 (2de dier €7,80)

De nagels van uw kat/hond/vogel worden geknipt met een speciaal knipschaartje. Hierbij wordt ‘het leven’ dmv een lampje gecontroleerd. Hierdoor is het risico van een bloeding zeer klein tot nihil. Mocht dit toch gebeuren, dan gebruiken wij een poeder zodat dit direct gestelpt en gedesinfecteerd wordt.

Er wordt rekening gehouden met de angst/spanning die uw dier kan ervaren bij een dergelijke handeling! Zeker bij vogels is dit zeer belangrijk. Bij (getraumatiseerde) honden wordt ruim de tijd genomen.

Als deze handeling in combinatie gaat met een andere dienst (bijv een gezondheids check-up, betaalt u een gereduceerd tarief! (Zie combi prijs)

Controle
€24,50

Twijfelt u over de gezondheid van uw dier? Heeft u een dier overgenomen van iemand en wilt u graag de toestand weten? De gezondheids check-ups die DHAH aanbiedt bestaan uit 3 delen.

Er wordt gekeken naar:

  • (ziekte)geschiedenis; waar komt hij vandaan, wat heeft hij meegemaakt
  • algemeen indruk; gedrag, houding, gang, voedingsstoestand, verzorgingstoestand, conditie, afwijkingen
  • algemeen onderzoek; ademhaling, hartslag, slijmvliezen, gebit, temperatuur (evt), lymfeknopen

U krijgt vervolgens advies op maat!

Ook zit er standaard een chip controle en gebits inspectie bij!

Let op: voor een officiele gezondheidsverklaring heeft u een dierenarts nodig!

 

Vacht verzorging
€14,50 (per 10 min)

Zeker bij de langharige dieren kunnen klitten en zelfs dreadlocks ontstaan. De oksels, de liezen en onder de staart zijn plekken waar deze snel ontstaan. Ook kortharige katten en konijnen kunnen flinke klitten krijgen, we zien ze vaak op de onderrug (staartbasis), dit komt vaak omdat ze er niet kunnen wassen door bijv overgewicht of arthrose.

Bij huidproblemen zien we ook vaak dat een dier gewassen moet worden, vaak met een speciale shampoo. Dit kan erg lastig zijn en daarom kan ook hiermee geholpen worden.

Vooral bij konijnen is het zeer belangrijk dat de klitten verwijderd worden en de vacht schoon is! Er kunnen keutels in blijven, en vliegen gaan hier eitjes opleggen. Deze eitjes worden maden en deze voedden zich aan het dier (zie Konijn Veterinair)

Door middel van een klein geruisloos scheerapparaat kunnen deze vakkundig verwijderd worden. De eventuele geirriteerde huid wordt ingesmeerd met een verzachtende, desinfecterende lotion

 

Gebit
€9,80 (in combinatie €7,80)

Het gebit van een hond of kat is (vaak) niet iets wat je dagelijks bekijkt! Zeker niet bij konijnen..

Terwijl hier erg vaak problemen en afwijkingen worden gevonden. Vaak is de geur een eerste symptoom die wordt waargenomen door de eigenaar. Er lijkt niets aan de hand, hij eet immers nog gewoon! De ervaring laat zien dat zelfs met de grootste, pijnlijkste afwijkingen dieren nog steeds blijven eten.. ze moeten wel. Ze weten immers niet dat ze geholpen kunnen worden maar ze weten wel dat ze zonder eten dood gaan. Dus leren ze ‘ermee om te gaan’.

Hierdoor is het lastig om als eigenaar het gebit te beoordelen.

U krijgt advies over gebitsproducten, of een behandeling noodzakelijk is en wordt (eventueel) geholpen met het maken van een afspraak bij een kliniek die naar uw wensen voldoet.

Oren reinigen
€16,80 (in combinatie €14,50)

De oren van uw dier kunnen viezig zijn van de oorsmeer. Er komt dan ook een nare geur vanaf. Zeker bij de hangende oren van de hondenrassen die veel zwemmen, zien we vaak vieze oren. Ook oormijt bij de kat zien we regelmatig.

De oren van uw hond en kat kunnen worden gereinigd, dit houdt in dat de oorschelp wordt schoongemaakt en er kan gespoeld worden met speciale oorreiniger. Ook het overtollig haar kan eruit gehaald worden.

Let op: uw dier mag geen oorklachten hebben zoals pijn, acuut en veelvuldig schudden en krabben! Dan raad ik u aan om naar een dierenarts te gaan.

Adviezen

Dieët/voeding
€14,50 combi €9,50

Op maat advies, het gaat hierbij om:

  • welk doel (afvallen, nier- en blaasdieet, leeftijd)?
  • welk merk?
  • hoeveelheid per dag?

Dit advies kan eventueel ook zonder bezoek, zo bespaart u reiskosten en een starttarief! U kunt een aanvraag sturen via de mail.

Een conditiescore met advies zit ook bij “Gezondheids Check-up”

Kitten en pup
€17,50

Kitten, Pups, Lamprei

Alle informatie betreft een jong dier wordt uitgebreid verteld en uitgelegd. Hier wordt ook ruim de tijd voor genomen zodat alles goed duidelijk is. Denk hierbij aan de dagelijkse gezondheidszorg maar ook de kosten die erbij horen uiteraard gebaseerd op uw situatie. Gedrag, zindelijkheid, voeding, castreren, vaccinaties en anti-parasitica komen o.a. hierbij aan bod.

Begeleiding

Vervoer
€10,00 per 15 minuten

Dieren moet naar een dierenarts, daar is geen ontkomen aan! Heeft u, voor watvoor reden dan ook, moeite om hier te komen?

Uw dier kan, door middel van eigen wagen, gebracht worden naar een dierenkliniek naar wens. Uiteraard kunt u als eigenaar gezellig mee! Echter moet u wel daar een afspraak hebben! Inloopspreekuren zijn te onvoorspelbaar.

Reiskosten zijn hierbij NIET van toepassing!

 

Bevalling
€ op aanvraag
Offerte wordt op maat voor u (vrijbllijvend) gemaakt

Een bevalling van uw dier is geweldig maar vaak spannend! Voorbereiding is hier erg belangrijk, als het gaat beginnen kan het snel goed maar ook slecht gaan. U kunt begeleiding krijgen, zodat u er niet alleen voor staat. Tevens wordt u op tijd doorgestuurd naar een dierenarts, mocht het misgaan. Van te voren bespreken we uw wensen en de mate van deze begeleiding.

Revalidatie
€ op aanvraag
Offerte wordt op maat voor u (vrijblijvend) gemaakt

Soms moet een dier voor een bepaalde periode ondersteuning of benchrust krijgen. Dit om het herstel te bevorderen en goed te laten verlopen. Deze patienten kunnen bij mij in huis worden opgevangen.

Er staat een speciaal ingerichte kamer of bench voor hen klaar. Ze zullen aan niks te kort komen. De medicatie wordt gegeven en ze worden geobserveerd. Er is hierbij nauw contact met uw eigen dierenarts!

 

Chirurgie
€ op aanvraag
Offerte wordt op maat voor u (vrijblijvend) gemaakt

De begeleiding bij een operatie houdt in dat ik bij uw dier blijf voor-, tijdens en na de operatie. Wij zorgen ervoor dat hij/zij nooit alleen ligt, comfortabel is en stressvrij wordt behandeld. Wij blijven naast hun zijde tijdens de recovery en houden hiermee dus alles in de gaten. Dit kan alleen als de dierenarts dit goed vind!

Wij kunnen u ook helpen met de dagen na de operatie, we houden de genezing van de wond in de gaten en of uw dier weer helemaal de oude wordt.