Ziekte & herstel

Medische verzorging

DierenHulp aan Huis kan bij u langskomen voor allerlei handelingen. Alles wat met ziekte of herstel van uw dier te maken heeft. U kunt gediplomeerde Paraveterinairen verwachten die bevoegd zijn voor deze handelingen. Soms in samenwerking met uw dierenarts!

Wij hebben hiermee al veel eigenaren ontzorgt, een bezoek aan de dierenarts is vaak zo stressvol (voor het dier en de eigenaar). Je houdt van je dier en dat maakt alles nog vervelender.

Naast hulp met medicatie, injecties toedienen en verbandwissels komen we ook vaak bij diabetes patienten. Voor een controle van bloedsuiker hoeven ze hun mandje niet meer uit, hoe fijn is dat!

Naast deze handelingen geven we ook veel advies en uitleg. Een dierenarts vertelt vaak veel informatie in 15 minuten waardoor u thuis nog allerlei vragen heeft. Wij leggen graag alles haarfijn uit hoe het in elkaar steekt. Ook begeleiding bij bevallingen of revalidatie kan geboden worden. En lukt het allemaal niet in uw thuissituatie, dan kunt u kiezen voor onze opvangmogelijkheden (zie Opvang).

Hieronder staan een aantal mogelijkheden. Staat uw zorgvraag er niet tussen? Mail ons dan uw vraag en u krijgt dezelfde dag nog antwoord.

Klik op de knop voor meer informatie en prijzen.

Alle prijzen zijn excl starttarief van €14,95 en reiskosten, mail ons uw wensen en u krijgt een offerte op maat.

(Prijzen versie jan 2024)

 

Chippen (incl. registratie)
€25,00

Tegenwoordig worden veel diersoorten geindentificeerd door middel van een microchip. Deze wordt geplaatst onder de huid, via een injectie. De chip heeft de grootte van een rijstkorrel en het dier heeft hier geen last van.

Op deze chip staat een nummer, een eigen unieke nummer. Dit nummer moet geregistreerd worden bij een landelijk registratie centrum (NDG, Back Home) waar uw gegevens aan gekoppeld zijn.

Als er geen gegevens op dit identificatie nummer staan, heeft een chip geen zin. Door deze gegevens kan een vermist dier terug gebracht worden naar de eigenaar. Zodra de chip geplaatst is, doen we direct de registratie. U kunt zelf aangeven welke gegevens van u openbaar mogen staan.

 

Suikerziekte/bloedsuikercontrole
€16,50
Insuline gift

Bij dieren met suikerziekte is het van levensbelang om de glucose te meten. Alleen met een juiste meting kan de juiste hoeveelheid insuline bepaald worden (door een dierenarts). Voor een correcte uitslag is het van belang om de stress zo laag mogelijk te hebben. Glucose stijgt enorm in een stressvolle situatie.

De meting wordt gedaan in alle rust via een druppel bloed uit de rand van het oor. Dit wordt verkregen door een piepklein prikje waar het dier vaak niet eens op reageert. Via het meegebrachte glucose apparaat wordt de meting gedaan. Deze uitslag kan worden doorgegeven aan uw eigen dierenarts die een behandelplan kan adviseren. Let op: Vraag of uw dierenarts hier akkoord mee gaat!

Als uw dier wordt gediagnosticeerd met suikerziekte, kan dit in het begin spannend zijn. U kunt hierin vakkundig begeleidt worden door ons.

Het is van levensbelang dat het prikken van insuline goed en nauwkeurig wordt gedaan. Tijdens uw afwezigheid (dagje uit of vakantie) kan dit voor u gedaan worden.

 

 

Medicatie toedienen - injecties
vanaf €15,00

Een tablet toedienen kan behoorlijk lastig en stressvol zijn. En dan moet dit soms ook nog eens 2x daags!

Tabletten en pipetten kunnen voor u worden toegediend. Als dit meerdere malen per dag moet gebeuren (zoals bij een antibioticakuur), komen wij langs om u te leren dit zelf te doen. Het is voor ons helaas onmogelijk om meerdere keren per dag langs te rijden. 

Injecties, die door een dierenarts zijn voorgeschreven, kunnen onderhuids, in de spier of direct in het bloedvat toegediend worden. Let op: Dit gaat echter alleen als uw dierenarts hier akkoord mee gaat!

Verband(wissel)
€24,50 (incl materialen)

Een snee in een voetzool, een haal van de buurkat, een hap uit een oor, een (duim)nagel die aan een draadje hangt of een staart die tegen de tafel is gekwispeld… dit soort gebeurtenissen zijn pijnlijk en kunnen ervoor zorgen dat het bloed overal zit.

De snee kan beoordeelt worden en in sommige gevallen wordt een dierenarts geadviseerd. Wij kunnen u dan ook helpen met vervoer.

Verbinden doen we niet alleen om ervoor te zorgen dat de muren wit blijven, maar vooral ook om het te immobiliseren en te beschermen tegen infectie. Elk kop-, staart en pootverband kan ter plekke worden aangelegd en bestaat uit verschillende lagen:

 • bij een wond komt er een (nat)gaasje op
 • 1ste laag= polstering; voor de juiste drukverdeling en om wrijving te voorkomen
 • 2de laag= elastisch verband; deze rekt mee met de beweging van het dier en kan (indien nodig) strak worden aangelegd
 • 3de laag= tape; zodat het verband goed blijft zitten en het dier het niet los kan krijgen

 

 

Wondcontrole/verzorging
vanaf  €15,50

Twijfelt u over de genezing van een wond? Of mogen de hechtingen verwijderd worden? Wij kunnen dit bij u thuis uitvoeren.

Er wordt gekeken naar:

 • het genezingsproces
 • evt ontstekingen
 • de huid rondom de wond
 • evt vochtophoping (oedeem)
 • pijn
 • algemene gezondheid (eetlust ed)

Ook verzorgen wij de wond tijdens het herstel (wondmanagement)

 • reinigen/desinfecteren
 • verband aanleggen/verschonen
 • wondzalf (honingzalf) aanbrengen

Wij werken samen met uw dierenarts, zij zullen altijd een verslag en/of foto krijgen voor in uw patiëntendossier!

Let op: bij ontstekingen zult u vaak alsnog langs uw dierenarts moeten. 

 

Dwang- en sondevoeding
vanaf €19,50

Als een dier niet of moeilijk eet, tijdens ziekte of herstel, dan is het belangrijk dat hij/zij toch de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Dit kan via de mond (dwangvoeren) of via een sonde. Een sonde is een dun slangetje die het vloeibare voedsel direct naar de maag brengt. Deze sonde wordt door een dierenarts geplaatst via de slokdarm of kan door mij via de neus (en lokale verdoving) ingebracht worden. Dit wordt natuurlijk alleen gedaan als het echt noodzakelijk is!

 

Infuus
vanaf €17,50

Bij ziekte (nierfalen, baarmoederontsteking, blaasproblemen enz) of herstel (na operatie, keizersnee enz) adviseert de dierenarts soms een infuus voor een aantal dagen. Infuus geven betekent dat het dier extra (lichaamseigen) vocht krijgt toegediend waardoor het lichaam zich kan “spoelen” en beter kan herstellen.

Infuus kan bij u thuis onder de huid gegeven worden. Hier voelen ze vaak helemaal niets van.

LET OP: dit doen wij echter alleen in samenwerking met een dierenarts!

 

Vervoer naar kliniek
€15,00 (per 15 min)

Dieren moet naar een dierenarts, daar is geen ontkomen aan! Heeft u, voor watvoor reden dan ook, moeite om hier te komen?

Uw dier kan, door middel van eigen wagen, gebracht worden naar een dierenkliniek naar wens. Uiteraard kunt u als eigenaar gezellig mee! Echter moet u wel daar een afspraak hebben! Inloopspreekuren zijn te onvoorspelbaar.

Reiskosten zijn hierbij NIET van toepassing!